Rabarberkladdkaka
Glutenfri kladdkaka med rabarberKladdkaka och smulpaj i ett! Den här läckra kladdkakan är toppad med rabarber och smuldeg vilket gör den till en riktigt läcker sommarfika. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa så passar kladdkakan de allra flesta.
Portioner 16
Ingredienser
- 275 g smält smör*
- 3,75 dl socker*
- 1,75 dl vatten
- 300 g grovriven mandelmassa*
- 350 g Annas basmix
Fyllning:
- 200 g hackade rabarber
- 2,5 msk socker*
- 4 tsk potatismjöl
Smuldeg:
- 120 g Annas basmix
- 4 tsk socker*
- 65 g smör*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
Fyllning:
- Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela blandningen över kladdkakorna.
Smuldeg:
- Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö även den över kladdkakorna.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt kladdkakorna svalna helt.