Rabarberkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med rabarber
Kladdkaka och smulpaj i ett! Den här läckra kladdkakan är toppad med rabarber och smuldeg vilket gör den till en riktigt läcker sommarfika. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa så passar kladdkakan de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 16
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 275 g smält smör*
  • 3,75 dl socker*
  • 1,75 dl vatten
  • 300 g grovriven mandelmassa*
  • 350 g Annas basmix

Fyllning:

  • 200 g hackade rabarber
  • 2,5 msk socker*
  • 4 tsk potatismjöl

Smuldeg:

  • 120 g Annas basmix
  • 4 tsk socker*
  • 65 g smör*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
    • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.

    Fyllning:

    • Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela blandningen över kladdkakorna.

    Smuldeg:

    • Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö även den över kladdkakorna.
    • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
    • Låt kladdkakorna svalna helt.
    Skriv ut receptet