Regnbågsvåfflor

Enkla glutenfria våfflor
Lyxa till dagen med färgglada våfflor formade som sagolika regnbågar! Du behöver bara 4 ingredienser och valfria tillbehör. Våfflorna är dessutom både glutenfria, veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Mellismix
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 14 våfflor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mellismix
  • 6 dl vatten
  • 1,5 dl olja eller smält smör*
  • Livsmedelsfärg

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Vispa ihop ingredienserna till en slät smet. Dela upp smeten i skålar och färga med livsmedelsfärg. Låt sedan svälla i 10 minuter.
    • Häll lite av varje smet i våffeljärnet (totalt ca 0,75 dl) och grädda i 2–5 minuter. Önskar du frasiga våfflor så grädda i minst 3 minuter.
    • Dela våfflorna på hälften och toppa med grädde samt valfri tillbehör.
    Skriv ut receptet