
Rulltårta
Ingredienser
Botten:
- 50 g smör*
- 2 dl mjölk*
- 180 g Annas basmix
- 2 dl socker*
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 msk socker* att strö över
Fyllning:
- 150 g smör*
- 2 dl florsocker*
- 1 tsk vaniljpulver
Montering:
- sylt*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Botten:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Smält matfettet och rör i mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
- Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
Fyllning:
- Vispa rumsvarmt matfett, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.
Montering:
- Bred fyllningen på bottnen följt av sylt.
- Rulla ihop tårtan från långsida till långsida.
- Rulla in tårtan i bakplåtspappret och låt den gärna ligga i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.