Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Alltid Aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Rulltårta

Mjuk och enkel botten till rulltårta som både är naturligt glutenfri och äggfri. Om du väljer växtbaserad mjölk och mjölkfritt margarin blir den även vegansk.
Kök Annas Basmix
Total tid 1 timme
Servings 10
Author Anna Winér

Ingredienser

Botten:

  • 50 g smör*
  • 2 dl mjölk*
  • 180 g Annas basmix
  • 2 dl socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk socker* att strö över

Fyllning:

  • 150 g smör*
  • 2 dl florsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver

Montering:

  • sylt*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.

Fyllning:

  • Vispa rumsvarmt matfett, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.

Montering:

  • Bred fyllningen på bottnen följt av sylt.
  • Rulla ihop tårtan från långsida till långsida.
  • Rulla in tårtan i bakplåtspappret och låt den gärna ligga i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
Skriv ut receptet