Saffranscookies med bär

Glutenfria cookies med saffran, vit choklad och bär
Krispiga kanter och segmjuk mitt gör de här kakorna riktigt härliga! Cookiesen är dessutom både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 42 cookies
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 220 g smör*
  • 2,75 dl socker*
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 krm saffran
  • 0,75 dl mjölk*
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 350 g Annas basmix
  • 50 g chokladknappar*
  • 20 torkade hallon

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa smör, socker, salt och saffran till en fluffig smet.
  • Tillsätt grädden och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Blanda i basmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
  • Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
  • Strö ut choklad och hallonbitar på kakorna medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.
Skriv ut receptet