Saffransmuffins

Glutenfria muffins med saffran
De här enkla glutenfria saffransmuffinsen är även äggfria. Välj mjölkfritt smör för vegansk version. Även sockerfri sötning som ersätter socker 1:1 fungerar fint i receptet.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 30 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker*
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 krm saffran
  • 100 g smör*
  • 3,75 dl vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    • Smält smöret och blanda med vattnet.
    • Blanda vätskan med de torra ingredienserna och rör om om väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
    Skriv ut receptet