Scones
Glutenfria enkla sconesScones bakar du snabbt och enkelt på 20 minuter! Dessa är både glutenfria och veganska om du väljer växtbaserad mjölk så som mandelmjölk, havremjölk eller sojamjölk.
Portioner 12 scones
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 75 g smör*
- 2,75 dl mjölk*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Finfördela smöret i mjölblandningen.
- Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
- Klicka ut degen till 3 runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
- Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.