Semlor

Glutenfria och snabba semlor
De här fluffiga semmelbullarna jäser bara en gång och är riktigt enkla att baka! Receptet är både glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserad mjölk samt mjölkfritt smör och sockerfri sirap.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 9
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 30 g färsk jäst
  • 60 g smör*
  • 3 dl mjölk*
  • 0,5 dl sirap*
  • 1 msk psylliumhusk
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 350 g Annas basmix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Smula ner jästen i en degbunke.
    • Värm smör, mjölk och sirap till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
    • Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du tillsätter dem i vätskan.
    • Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
    • Forma degen till 9 släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    • Täck med plastfolie och bakduk och låt jäsa i minst 1 timme.
    • Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
    Skriv ut receptet