Semmelkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med smak av semla
Den här enkla ljusa kladdkakan med mandelmassa och kardemumma är en hyllning till den klassiska semlan. Receptet är glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker (om du väljer mjölkfritt smör och sockerfri sötning som ersätter socker 1:1 samt sockerfri mandelmassa).
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 16 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 275 g smält smör*
  • 300 g grovriven mandelmassa*
  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker*
  • 1,75 dl vatten
  • 1 msk malen kardemumma

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan du garnerar med exempelvis vispad grädde och flagad mandel.
Skriv ut receptet