Semmelkrustader

Glutenfria krustader
De här spröda och krispiga krustaderna är fyllda med mandelmassa och grädde vilket gör att de påminner om semlor. Receptet är naturligt glutenfritt och går enkelt att göra mjölkfritt/vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 40 krustader
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 180 g Annas basmix
  • 125 g smör*
  • 3-4 msk vatten

Fyllning:

  • ca. 300 g mandelmassa*
  • ca. 3 dl vispbar grädde*
  • kardemumma

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
  • Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
  • Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
  • Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
  • Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
  • Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.

Fyllning:

  • Rör ihop mandelmassan med lite av grädden till en krämig fyllning. Smaka av med kardemumma.

Servering:

  • Fyll krustaderna med mandelfyllningen och toppa med vispad grädde. Strö slutligen lite kardemumma eller mandelflarn på toppen.
Skriv ut receptet