
Semmelmuffins
Glutenfria semmelmuffins på 30 minuterMuffins med mandelmassa och grädde är ett snabbt och gott sätt att njuta av semlans klassiska smaker. Muffinsen är glutenfria och även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Servings 8 muffins
Ingredienser
- 75 g smör*
- 1 dl socker*
- 1,25 dl mjölk*
- 110 g Annas mjukismix
Fyllning:
- Mandelmassa*
- Grädde*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
- Låt svalna på galler.
Fyllning:
- Skär av toppen på muffinsen och gröp ett hål i varje muffins. Fyll hålen med mandelmassa och toppa med grädde. Lägg slutligen på toppen igen!