Semmelmuffins

Glutenfria semmelmuffins på 30 minuter
Muffins med mandelmassa och grädde är ett snabbt och gott sätt att njuta av semlans klassiska smaker. Muffinsen är glutenfria och även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Fyllning:

  • Mandelmassa*
  • Grädde*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
    • Låt svalna på galler.

    Fyllning:

    • Skär av toppen på muffinsen och gröp ett hål i varje muffins. Fyll hålen med mandelmassa och toppa med grädde. Lägg slutligen på toppen igen!
    Skriv ut receptet