Singoalla
Glutenfria Singoallakex Krispiga småkakor med smörkräm och hallonsylt. Välj mjölkfritt smör och sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Portioner 50 kakor
Ingredienser
Kex:
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker*
- 225 g smör*
Fyllning:
- 100 g smör*
- 2 dl florsocker*
Sylt:
- 1,25 dl hallonsylt*
- 2-3 krm agar-agar pulver (mängd beroende på hur fast du vill ha sylten)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Kex:
- Mixa samman ingredienserna i en matberedare.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Stansa ett litet hål i hälften av dem.
- Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.
- Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.
Fyllning:
- Rör ihop fyllningen.
Sylt:
- Värm sylten med agar agar i 2-3 minuter. Låt svalna något.
Montering:
- Bred fyllningen på de hela kakorna och lägg ett kex med hål i ovanpå. Klicka sylt i hålet och låt stelna svalt.