Skånska pepparkakor

Glutenfria mjuka pepparkakor
Med Annas basmix blir de här mjuka och tjocka pepparkakorna både glutenfria och äggfria. Välj även växtbaserat smör och sockerfri sötning så passar de dem allra flesta. Toppa gärna med lite kristyr, eller smör och ost för ett matigare alternativ.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 30 kakor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 120 g smör*
  • 6 msk sirap*
  • 8 msk socker*
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 msk hett vatten
  • 350 g Annas basmix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält samman matfett, sirap, socker och kryddor i en kastrull.
  • Häll upp blandningen i en skål och rör i 10 minuter.
  • Rör ut bikarbonaten i det heta vattnet och rör ner det i smeten. Blanda tillsist i basmixen.
  • Låt degen stå svalt ett dygn.
  • Rulla bollar av degen och grädda ca 10-15 minuter på 175 grader.
  • Låt svalna på plåten.
Skriv ut receptet