Pizzadeg
Snabb glutenfri pizzaPå endast 4 ingredienser trollar du fram den här smarta pizzadegen som både är glutenfri, växtbaserad (om du väljer mjölkfri yoghurt) och utan tillsatt socker!
Portioner 2 pizzor
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl yoghurt*
- 0,5 tsk salt
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader och sätt in en tom plåt i ugnen.
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en kladdig deg.
- Tryck eller kavla ut degen tunt mellan två fuktade eller inoljade bakplåtspapper. Välj om du vill göra två tunna pizzor på två plåtar eller en lite tjockare.
- Toppa pizzan med valfri fyllning.
- Dra över pizzan med bakplåtspappret på den varma plåten. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.