Snickerskladdkaka

Glutenfri kladdkaka med jordnötter
Kladdig kladdkaka toppad med jordnötter, jordnötssmör och krämig choklad! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserat smör, choklad och grädde samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 18 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 3 dl kakao

Topping:

  • ca. 6 dl salta jordnötter
  • 6 dl jordnötssmör
  • 600 g choklad*
  • 1,5 dl grädde*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.

Topping:

  • Blanda ner jordnötterna i jordnötssmöret och fördela smeten över den kalla kladdkakan.
  • Värma upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör till en slät och glansig smet.
  • Ta bort kastrullen från värmen och bred ut smeten över jordnötsfyllningen.
Skriv ut receptet