Snickersmuffins

Glutenfria och enkla snickersmuffins
Den här muffinsen är fyllda med vanligt jordnötssmör och jordnötssmör blandat med kakao. Toppa med lite grädde och nötter sen är de klara! Receptet är glutenfritt, utan tillsatt socker och veganskt om du väljer växtbaserade mejeriprodukter och sockerfri sötning.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Fyllning:

  • Jordnötssmör
  • Kakao
  • Grädde*
  • Nötter

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
    • Låt svalna på galler.

    Topping:

    • Gröp ur muffinsen och fyll dem med både vanligt jordnötssmör och jordnötssmör blandat med lite kakao. Toppa med grädde och hackade nötter.
    Skriv ut receptet