Syltgrottor
Glutenfria syltgrottor på 4 ingredienserDe här spröda syltgrottorna är riktigt enkla att baka! Du behöver endast 4 ingrediesner och de är klara inom 1 timme. Dessutom är de både naturligt glutenfria, äggfria, mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör) samt sockerfria om du väljer sötning som ersätter florsocker 1:1.
Portioner 45 grottor
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl florsocker*
- 225 g smör*
- sylt*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
- Forma degen till bollar och gör varsamt en grop i mitten på varje. Ställ i kylen i 30 minuter.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och fyll groparna med en fast sylt.
- Grädda i mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåten.