Syltgrottor

Glutenfria syltgrottor på 4 ingredienser
De här spröda syltgrottorna är riktigt enkla att baka! Du behöver endast 4 ingrediesner och de är klara inom 1 timme. Dessutom är de både naturligt glutenfria, äggfria, mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör) samt sockerfria om du väljer sötning som ersätter florsocker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 45 grottor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*
  • sylt*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
  • Forma degen till bollar och gör varsamt en grop i mitten på varje. Ställ i kylen i 30 minuter.
  • Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och fyll groparna med en fast sylt.
  • Grädda i mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåten.
Skriv ut receptet