Tropiska muffins

Glutenfria muffins med frisk fyllning
De här muffinsen är fyllda med lemon curd och toppade med grädde, kokos och blåbär. En riktigt somrig och tropisk smakkombo! Muffinsen är glutenfria och även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Topping:

  • lemoncurd*
  • grädde*
  • kokos
  • blåbär

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten.
  • Häll ner de torra ingredienserna  i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till ca två tredjedelar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
  • Gröp ut muffinsen och fyll dem med lemon curd samt toppa dem med grädde, kokos och blåbär.
Skriv ut receptet