Twixkakor

Glutenfria Twixkakor
De här glutenfria spröda mördegskakorna med kola och choklad påminner om Twix. Tänk på att välja glutenfria kolor i receptet. Välj även mjölkfritt smör och choklad samt sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 100 kakor
Författare Anna Winér

Ingredienser

Mördegskakor:

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*

Kola:

  • 500 g mjuka kolor*
  • 4 msk mjölk*

Chokladtopping:

  • 200 g choklad*
  • 2 tsk olja
  • flingsalt

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Mördegskakor:

  • Mixa ingredienser i en matberedare.
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar.
  • Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.
  • Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.

Kola:

  • Smält kolorna med mjölken i en kastrull på medelvärme under omrörning.
  • Låt kolasmeten svalna något innan du klickar ut den på kakorna.
  • Kyl kakorna.

Chokladtopping:

  • Smält choklad med olja. Låt svalna något.
  • Ta ut kakorna från kylen och klicka lite choklad på varje.
  • Garnera med flingsalt och kyl tills chokladen stelnat.
  • Förvaras i kylen.
Skriv ut receptet