Vaniljkaka med sylt

Glutenfri mjuk kaka med sylt
På bara 5 ingredienser bakar du den här enkla mjuka kakan. Toppa med lite glasyr så blir den extra festlig! Kakan är glutenfri, äggfri och utan tillsatt socker. Välj även mjölkfritt smör för vegansk version samt sockerfri sötning som ersätter 1:1.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 48 rutor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten
  • Sylt* (eller mosade bär)

Glasyr:

  • 6 dl florsocker*
  • 4,5 msk vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
    • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen. Ringla sylt över.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.

    Glasyr:

    • Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Ringla glasyren över den svala kakan.
    Skriv ut receptet