Vaniljkaka med sylt

Glutenfri vaniljkaka med sylt
Tänk dig en ljus kärleksmums med söt sylt gömd inuti. Den här mjuka kakan är en riktig smakfröjd. Receptet är dessutom naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj gärna mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning så passar kakan de allra flesta.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • sylt*

Glasyr:

  • 1,5 dl florsocker*
  • ca. 1 msk vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser (utom sylten) och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter. Ringa i sylt och vänt runt något med en kniv så att sylten blandar sig något med smeten.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.

Glasyr:

  • Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Ringla glasyren över den svala kakan.
Skriv ut receptet