Vaniljmuffins

Glutenfria vaniljmuffins
De här enkla muffinsen är naturligt glutenfria samt äggfria. Välj även mjölkfritt smör för vegansk version. Att använda sockerfri sötning som ersätter socker 1:1 fungerar även fint i receptet.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 30 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker*
  • 1,5 msk bakpulver
  • 0,5 msk vaniljpulver
  • 100 g smör*
  • 3,75 dl vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret och blanda med vattnet.
  • Blanda vätskan med de torra ingredienserna och rör om om väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Skriv ut receptet