Vaniljrutor

Glutenfria vaniljrutor
Vaniljhjärtan fast som enkla rutor är alltid populärt! Dessa godbitarna är naturligt glutenfria tack vare Annas basmix. Välj även mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning (som ersätter florsockret och sirapen 1:1) så blir de även veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 24 rutor
Författare Anna Winér

Ingredienser

Deg:

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*

Fyllning:

  • 4 dl mjölk*
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 msk sirap*
  • 2,5 msk smör*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Deg:

  • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
  • Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.

Fyllning:

  • Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
  • Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
  • Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Skriv ut receptet