Vaniljsåsmuffins

Enkla glutenfria muffins med fyllning
Fyll dina muffins med vaniljsås för att lyxa till dem! Du kan både göra egen sås eller köpa färdig. Muffinsen är glutenfria samt även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten
  • vaniljsås*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
  • Låt svalna på galler.

Topping:

  • Gröp ut muffinsen och fyll dem med valfri vaniljsås.
Skriv ut receptet