Yoghurtplättar

Fluffiga glutenfria plättar
Tjocka och mumsiga plättar är alltid uppskattat! De här godingarna gör du snabbt och enkelt på bara 4 ingredienser. De är dessutom både glutenfria, äggfria och utan tillsatt socker. Välj även växtbaserad yoghurt för mjölkfria och veganska plättar.
Kök Annas Mellismix
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 1 sats
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mellismix
  • 0,75 dl olja
  • 3 dl yoghurt*
  • 1,5 dl socker*
  • smör* (till stekning)

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Rör samman ingredienserna till en slät och riktigt tjock smet.
  • Klicka upp och platta ut smeten till små plättar i en stekpanna på medelvärme. Använder du en teflonpanna behövs inget matfett men i gjutjärn kan det behövas.
  • Grädda i några minuter tills plättarna har fått fin färg på undersidan. Vänd dem sedan om och stek några minuter till.
  • Vänd eventuellt de färdiga plättarna i socker eller kanel.
Skriv ut receptet