Chokladsnittar

Glutenfria chokladsnittar på 30 minuter
Chokladsnittar, chokladbröd, chokladkolakakor, chokladkakor…oavsett namn så är de här kakorna riktiga favoriter! De är dessutom glutenfria samt växtbaserade och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som sirap kan du välja exempelvis fibersirap som ersätter klassisk sirap 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 54 snittar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 300 g mjukt smör*
  • 3 msk sirap*
  • 350 g Annas basmix
  • 3 dl socker*
  • 3 tsk bakpulver

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Arbeta ihop det mjuka smöret med övriga ingredienser i en matberedare tills det går ihop till en deg.
  • Forma degen till 6 långa rullar. Är degen väldigt kladdig så lägg rullarna i kylen ca 30 minuter, annars kommer de flyta ut för mycket under gräddningen.
  • Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut dem något och grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  • Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt sedan svalna på galler.
Skriv ut receptet