Go Back

Chokladsnittar

Anna Winér
Glutenfria chokladsnittar på 30 minuter
Chokladsnittar, chokladbröd, chokladkolakakor, chokladkakor...oavsett namn så är de här kakorna riktiga favoriter! De är dessutom glutenfria samt växtbaserade och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som sirap kan du välja exempelvis fibersirap som ersätter klassisk sirap 1:1.
Tillagningstid 30 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 20 snittar

Ingredienser
  

  • 50 g mjukt smör*
  • 0,5 msk sirap*
  • 60 g Annas basmix
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 dl socker*
  • 0,5 tsk bakpulver

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Arbeta ihop det mjuka smöret med övriga ingredienser i en matberedare tills det går ihop till en deg.
  • Forma degen till en lång rulle och lägg i kylen ca 30 minuter.
  • Lägg sedan rullen på en plåt med bakplåtspapper. Platta till den något och grädda den i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  • Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt sedan svalna på galler.
Keyword Glutenfritt, Småkakor, Utan vitt socker