Chokladmuffins på 5 ingredienser

Enkla glutenfria chokladmuffins
Nu kan du enkelt baka chokladmuffins på bara 5 ingredienser! De är dessutom glutenfria, utan tillsatt socker samt veganska om du även väljer växtbaserat smör och sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk kakao
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
    • Låt svalna på galler.
    Skriv ut receptet