Pajdeg

Enkel pajdeg på 3 ingredienser
Paj är alltid en god idé! Här kommer ett riktigt smidigt recept på en glutenfri matpaj som även är mjölkfri, äggfri mm om du väljer växtbaserat mafett.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 3 pajbotten
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 440 g smör*
  • 6 msk vatten (kallt)

*Välj växtbaserat smör eller klassiskt efter behov.

Instruktioner

  • Finfördela matfettet i mjölmixen, tillsätt vatten och blanda ihop hastigt. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.
  • Tryck ut degen i tre smorda formar eller en långpanna.
  • Förgrädda skalet på 200 grader i ca 10-20 minuter (beroende på tjocklek och storlek) innan du häller i valfri fyllning och gräddar på nytt.
Skriv ut receptet