![](https://usercontent.one/wp/www.bagamix.se/wp-content/uploads/2023/07/paj_pajdeg_pajbotten_annas_mjolmix_marta_anna_winer-2-scaled-e1691168358785-1080x675.jpg?media=1690733530)
Pajdeg
Enkel pajdeg på 3 ingredienserPaj är alltid en god idé! Här kommer ett riktigt smidigt recept på en glutenfri matpaj som även är mjölkfri, äggfri mm om du väljer växtbaserat mafett.
Portioner 3 pajbotten
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 440 g smör*
- 6 msk vatten (kallt)
*Välj växtbaserat smör eller klassiskt efter behov.
Instruktioner
- Finfördela matfettet i mjölmixen, tillsätt vatten och blanda ihop hastigt. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.
- Tryck ut degen i tre smorda formar eller en långpanna.
- Förgrädda skalet på 200 grader i ca 10-20 minuter (beroende på tjocklek och storlek) innan du häller i valfri fyllning och gräddar på nytt.