Pajdeg

Enkel pajdeg på 3 ingredienser
Paj är alltid en god idé! Här kommer ett riktigt smidigt recept på en glutenfri matpaj som även är mjölkfri, äggfri mm om du väljer växtbaserat mafett.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Servings 1 pajbotten
Author Anna Winér

Ingredienser

  • 180 g Annas basmix
  • 125 g smör*
  • 1-2 msk vatten (kallt)

*Välj växtbaserat smör eller klassiskt efter behov.

Instruktioner

  • Finfördela matfettet i mjölmixen, tillsätt vatten och blanda ihop hastigt. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
  • Tryck ut degen i en form som är ca 24 cm i diameter.
  • Förgrädda skalet på 225 grader i 10-15 minuter innan du häller i valfri fyllning och gräddar på nytt. 
Skriv ut receptet