Go Back

Pajdeg

Anna Winér
Enkel pajdeg på 3 ingredienser
Paj är alltid en god idé! Här kommer ett riktigt smidigt recept på en glutenfri matpaj som även är mjölkfri, äggfri mm om du väljer växtbaserat mafett.
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Kök Annas Basmix
Portioner 1 pajbotten

Ingredienser
  

  • 180 g Annas basmix
  • 125 g smör*
  • 1-2 msk vatten (kallt)

*Välj växtbaserat smör eller klassiskt efter behov.

Instruktioner
 

  • Finfördela matfettet i mjölmixen, tillsätt vatten och blanda ihop hastigt. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
  • Tryck ut degen i en form som är ca 24 cm i diameter.
  • Förgrädda skalet på 225 grader i 10-15 minuter innan du häller i valfri fyllning och gräddar på nytt. 
Keyword Glutenfritt, matpaj, Vegan, Veganskt