Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pajdeg
Anna Winér
Enkel pajdeg på 3 ingredienser
Paj är alltid en god idé! Här kommer ett riktigt smidigt recept på en glutenfri matpaj som även är mjölkfri, äggfri mm om du väljer växtbaserat mafett.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Tillagningstid
1
timme
t
30
minuter
minuter
Kök
Annas Basmix
Portioner
1
pajbotten
Ingredienser
180
g
Annas basmix
125
g
smör*
1-2
msk
vatten
(kallt)
*Välj växtbaserat smör eller klassiskt efter behov.
Instruktioner
Finfördela matfettet i mjölmixen, tillsätt vatten och blanda ihop hastigt. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en form som är ca 24 cm i diameter.
Förgrädda skalet på 225 grader i 10-15 minuter innan du häller i valfri fyllning och gräddar på nytt.
Keyword
Glutenfritt, matpaj, Vegan, Veganskt