Pepparkaksrutor

Mjuk pepparkaka med frosting
Den här enkla mjuka pepparkakan är både glutenfri och äggfri. Välj även mjölkfria mejeriprodukter samt sockerfritt socker för en version som både är vegansk och utan tillsatt socker.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 48 rutor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk pepparkakskrydda
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Topping:

  • 200 g färskost*
  • 1,5 dl grädde*
  • 0,5 dl socker*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.
  • Rör ihop färskost, grädde och socker till toppingen med en stavmixer eller elvisp.
  • Bred toppingen på den svala kakan. Dekorera med exempelvis lingon.
Skriv ut receptet