Go Back

Pepparkaksrutor

Anna Winér
Mjuk pepparkaka med frosting
Den här enkla mjuka pepparkakan är både glutenfri och äggfri. Välj även mjölkfria mejeriprodukter samt sockerfritt socker för en version som både är vegansk och utan tillsatt socker.
Tillagningstid 50 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8

Ingredienser
  

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • 1 msk pepparkakskrydda

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn med en sticka. Låt kakan svalna i formen innan servering.
Keyword Glutenfritt, Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt