Go Back

Saffranskaka

Anna Winér
Glutenfri saffranskaka med topping
Den här mjuka saffranskakan med glasyr är en riktig favorit året runt! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Du gör den även enkelt mjölkfri och vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Tillagningstid 45 minuter
Kök Annas Mjukismix
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix
  • 0,25 g saffran

Chokladganache:

  • 100 g ljus choklad*
  • 0,5 dl grädde*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner
 

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.

Chokladganache:

  • Smält samman choklad och grädde till ganachen. Bred den över kakan.
Keyword Mjuka kakor, mjukakakor, Utan vitt socker, Vegan, Veganskt