Saffranskaka

Glutenfri saffranskaka med topping
En enkel och god saffranskaka passar perfekt inför både jul och andra högtider. Receptet är både glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och utan tillsatt socker. Välj mjölkfritt smör samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 48 rutor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 1 krm saffran
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Chokladganache:

  • 400 g ljus choklad*
  • 2 dl grädde*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
    • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.

    Chokladganache:

    • Smält samman choklad och grädde till ganachen. Bred den över kakan.
    Skriv ut receptet